tirsdag 14. desember 2010

min lille tulle snart 4 år

Sitter her i kveld, endelig blitt helt frisk igjen etter influensaen som har hærja kroppen. Sitter å mimmrer å tenker tilbake til kvelden for 4 år siden. Det var en karusell av følelser som skulle ut, hodet til babyen var ikke festa, de ville ta vannet, men måtte vente til stor nåkk åpning som ikke hadde blitt noe større på 32 timer me kraftige veer som ikke gjorde det de skulle. Men jeg husker at jeg ble så godt tattvare på. Men husker å tilbake på med skrekkblandet fryd -- VI skal ta vannet nå idun, vi må det hvis vi skal få ut babyen din.Men siden hode ikke e festa å navelstrengen ligger litt dumt til så derfor har vi annestesi legen klar nede på kirurgen. Så Steinar hvis vi springer ut av rommet så ikke få panikk ikke bli bekymra vi springer for å ta haste snitt :) men me den flinke legen å jormora som æ hadde så klarte dem å få hodet ned i bekkenet før navelstrengen .

Å for en lettelse det var å kjenne vanne bare renne ut.. det var så godt( for magen var så stram å hadde så vont ) Tøff i tryne som jeg var skulle jeg ikke ha epidural, skulle i allefall prøve uten etter 25 min med sterke smerter( fortsatt elendige rier)
kom doktor høye å sa følgende, idun æ vet du ikke vil ha epidural, men det e de beste for dæ å babyen din ( æ va mæst redd for sprøyta)

Akkurat nå kl 21.30 så hadde jeg hatt epidural i kroppen nesten en time. Det va en fantastisk følelse å slippe smertene jeg hadde hatt i 9 mnd. Å for de som kjenner meg godt så skjer ikke mine fødsler spontant å slik det skal etter naturmetoden. Det er laangdrygt for å si det pent. men på denne tiden for 4 år siden ( det var en torsdag kveld) så viste jeg at om babyen ikke ser dagens lys så skal jeg slippe allde disse medisinene, dryppene å alt det andre styre. Men siden denne kroppen slett ikke ville få ut denne fine skapningen vår, så ga høye beskjed om at oprasjonstuen står klar kl 8 så hvis babyen ikke finner veien ut i natt så får du i allefall hilse på ho i morra :) å bare det va en lettelse for meg.

Å siden æ ikke hadde smærter satt æ å steinar oss ned for å se på csi sesongene våre :) det var konge det.. jordmødrene kom inn å spurte om alt mulig å vi sa nei vi koser oss vi :) me pepsi max self :)
vi la oss for å sove kl 23, for vi tenkte det va godt å få slappe av å samle energi, jordmor kom inn for å sjekke om riene jeg hadde jobba.. kl 01.00 var det fortsatt bare 2,5 cm ... hun kom å sjekka meg kl.  03.00 fortsatt bare 2,5 cm.. det blir ikke noe barn i natt på meg sa ho ( på vakt rommet) men kl 0330 våkna fruen å kjente hode skru på seg... det gjorde fryktelig vont ;(( å de hadde gitt meg beskjed om att jeg skulle ikke kjenne smerte....  da ringte æ på klokka å sa jeg hadde vont ... hun sa hun måtte sjekke meg ... å fikk hun fart på seg for å si det slik <3  uanstt kl. 0400 ble vår 2 datter født :)


skulle ønske at jeg kunne ha en normal åpningstid å ikke flere dager for så BANG full åpning på under 40 min .. sukk.... Den lille prinsessen har vokst seg stor å bestemt. å skal helst ikke sove i sin seng , hun har det så mye bedre hos mamma, men når ho blir 4 da da skal ho sove i sin seng.. så får vi se no da i morra kveld :) hi h

En liten oppdatering!

Det er en go stund siden sist jeg har fått tid til å skrive noe på loggen, eller som jeg skrev sist.. har mange lo å vise fram men bildene blir jo ikke fine... skal prøve igjen i morgen. Men siden sist så har vi hatt 2 barn som abegge har hatt vannkopper, først lille mor å så storesøster. å når storesøster var hjemme så fikk lillesøster en stygg hoste( det va så kaldt ute att legen ville holde henne inne hvis vi hadde mulighet til det så va det de beste.
Så har ting gått skal i slag å vi bare gleda oss til adventstia.. å skulle slippe sykdom.. men så ble nå håndball jentene syke de å gitt.. så fredag den 10 hadde lillemor litt løs mage.. men kun en gang så hun fikk dra på bhg på mandag. men hvem tror dere da blir syk. jo mor selv ;( å jeg lå i senga fra 00 til kl 17.00 hadde ikke sjangs til annet en å gå på do å så legge meg rett ut å sove... å hvem er det som blir syk natt til tir...?? jo det er storesøster..alt dette passer så dårlig... sukkk for lille mor blir jo 4 år i morgen.. å jeg hadde planen klar om dagen skulle bli så fin :)( den kan jo enda bli det da...men me en syk storesøster hjemme så begrenser det hva jeg kan kjøpe til i morra...får snakke me far i huse for å finne ut ka vi skal gjøre :)

Men nåkk om syke barn, jeg får bare håpe at vi alle er kvitt det før jul... håper ikke min kjære fantastiske mann blir syk no da.. :) når det gjelder barn som spyr.. så er han min HELT .. han fikser alt.. så skitt om han jobber masse han gjør det for oss.. men når vi virkelig trenger han så blir han hjemme :) Jeg er den største pysa når det gjelder oppkast jeg takler det ikke.. for å si det slik jeg brekker meg selv .... ja jeg er sikkelig flau..


men her skal dere få en lo , bildet e ikke helt slik jeg skulle hatt det.. men det er av min mann og min svigerbor å deres kolega... de tar en skummel karusell ( noe som også er  min svakhet, jeg er livredd for å ta slike ting for jeg vet hvor uvell jeg blir.. å hvor dårlig å lite fungerende jeg blir resten av dagen.. derfor bare unngår jeg det :)