onsdag 11. februar 2009

Bonus2Da fikk jeg lyst til å scrappe talen som steinar skrev til meg i bryllupet nå i sommer.

Den talen den er så nydelig sukk. skal ta å finne fram talen slik att dere andre å kan lese hva han skriver :)

Den er veldig enkel noe som en bryllups lo skal være hvis det er jeg som bestemmer. å det er det jo lol :)

fikk prøvd meg å bruke en sånn overlay, å den pynter jo opp i selg selv den

Her er den :

Velkommen alle sammen.

Hvis dere spør meg er dette en tid for fest, ikkje for prat. Derfor skal ej ikkje utsette dere for mykje snakk.

Men uansett så er det et par viktige ting jeg føler for å få sagt. Ej klarte det ! Dei som veddet på at jeg aldri kom til å nå alteret, no må dåkke bla opp både sedler og kvick luncher :-)

Mi mening er at det er ei rett tid for alle ting. Og vi er her i dag fordi det føltes riktig å gjer dette permanent.

Ej er så glad for at jeg i dag giftet meg med Idun. Omsorgsfull, talentfull, anstendig og pen, ej skjønna godt at du valgte meg :-)

Om dåkke ikkje allerede har merket det, Idun er den perfekte kone. Idun, det va en opplevelse å treffe dej på dagen i dag 11 år sida. Ej fann fort ut at Alta hadde meir å by på enn mygg på størrelse med radiostyrte helikopter. Ette ej traff dej og før du flytta nedover blei det daglige tura med lange samtala i telefonkiosken i Søvika. Og det va rett etter at oss hadde prata en times tid først heimafra på hustelefonen. Ej huska foreldra mine fikk spørsmål om det va nåkke feil på linja sia det alltid va opptatt i telefonen når folk skulle ringe til oss. Du he vør ei god støtte og partner både gjennom studietida på BI og i jobben min i If. Vi he hatt det utrulig artig i lag, og du gjer en fantastisk innsats heime i huset og og med barna, spesielt når ej jobba seint. Du e ei utrulig flott jente, du he sikkert hørt det før i dag men i dag ser du spesielt nydelig ut. Ej treng ikkje håpe at framtida vil bli bra sammen med deg, jeg vet at den vil bli det. Ej elska dej.

Og til foreldra mine, dere har alltid støtta mej. Til og med i mine uansvarlige år som sikkert varte altfor lenge.. Det kan til og med hende at Idun synes dei åra ikkje e over enda, når ej kjem heim fra kampanjetura med If.

Så tusen takk te dåkke mor og far, for støtten gjennom alle disse årene og for å ha oppdratt meg slik at Idun ble overbevist om at ho ville gifte seg med meg i dag. Dere bør være stolte av den jobben, jeg er i hvert fall stolt over å ha dåkke som foreldre.

Nåkken sa engang, at menn med ring i øret er mer forberedt på ekteskap enn andre. Fordi dei he både opplevd smerte og kjøpt smykker. Vel, som dåkke kan sjå, ej he ikkje akkurat nåkken av disse tinga, men uansett er jeg klar for å bli ektemann. Og ej e heldig som har nåkken som e så herlig å være sammen med.

Så til mine no offesielle svigerforeldre Wenche og Kurt
Jeg er veldig glad for at dere har tatt meg inn i deres familie Wenche og Kurt. Dåkke he gjort en utrulig jobb med å utforme Idun til det utrulige menneske ho e i dag. Dåkke he lært ho å få verdia som ej verdsett høgt. Dåkke he også alltid tatt godt imot mej når ej he vør i Alta. Kurt - spesielt artig å skyte med Magnum 44. Berre så det e sagt så va blinkane her leirdue, oss he alltid hatt en god tone. Tusen takk for at jeg fikk handa henna i dag.

Alt i alt, så har jeg det veldig bra i dag. Og jeg må si at det er veldig hyggelig å se dere her i dag.

Så tusen takk for at mange av dere kom så langt som dere har gjort. Takk for alle fine gave og alle gode ønske. Takk til Per Helge som ej he kjent i åtte år både for at du gav mej sjansen i If, og for at du sa ja til å bli toastmaster her i dag. Det e nok dei som meina at ditta e nåkke du kunne gjort på profesjonell basis. Og tusen takk for at du Michael lova å utelate dei flauaste episodane i talen du skal holde ettepå.

Mest av alt, tross alt, så er det noen spesielle jeg ønsker å takke.

Mor og far, tusen takk for alt dåkke he gjort for meg. At dåkke he gitt meg den oppveksten og lært meg dei verdiane dåkke he gjort. Du far så holdt det du lova uansett, og tok mej alltid med på dei avtalte fisketurane sjøl i striregn og stiv kuling. So får det heller ver at du satt i perioda satt inne i bilen med varmeapparatet på fullt og åt Snickers sjokolade på Terøy kaia når regnet piska sidelengs mens ej fiska :-) Og du mor, som uansett når jeg har trengt hjelp, så he du alltid vør der. Du stille alltid opp når oss treng dej, enten det e å ver barnevakt til dei to nydelige jentene våre, eller andre ting oss he trengt. Ditta e ting som ej videreføre til mine barn og som ej veit ho Sanna og ho Lea vil sette like stor pris på som ej he gjort.

Så da står det igjen for meg å si dette:

Det er en uskreven regel i bryllup at ingen skal være like vakker som bruden og ingen skal være like kjekk som brudgommen.
Jeg er glad for å si at jeg ikke har hatt noen nevneverdig konkurranse fra forloveren min.

Appropos Michael, som jeg har kjent i 18 år. I den tiden har han vist seg å være en virkelig god venn, som jeg håper vi fortsatt vil være i mange år fremover.
Det vil si, denne uttalelsen kan det hende jeg vil forandre på i løpet av middagen, etter at Michael har holdt sin tale.

Uansett hva du dåkke høre fra Michael, mitt liv er ulastelig. Så jeg håper dåkke husker, at uansett hva han prøver å vri dette til så er han forlover og han er nødt til å si det.

Kjære venner og gjester, dette er en stor dag for oss.

Tusen takk for at dere er her i dag. Og hvis dere bare koser dere halvparten så mye som ej gjer, da kommer dette uten tvil til å bli den beste dagen i livet dåkka.

Tusen takk!

3 kommentarer:

Vibeke sa...

For en nyyydelig tale!!! Ble skikkelig rørt her jeg!! Så smart det var å scrappe den!!:)

Takk for at du deltar:)

Nina sa...

Nydelig og elegant LO.

Ellen Karin sa...

Kjempeidé å scrappe talen. Selv har jeg vært gift i 10 år i sommer, og er fortsatt ikke ferdig med bryllupsalbumet. Nå vurderer jeg faktisk å begynne på nytt. ;)

Ha en strålende Valentindag i morgen, og ei god helg.

Ellen Karin
STM på norsk