tirsdag 14. desember 2010

min lille tulle snart 4 år

Sitter her i kveld, endelig blitt helt frisk igjen etter influensaen som har hærja kroppen. Sitter å mimmrer å tenker tilbake til kvelden for 4 år siden. Det var en karusell av følelser som skulle ut, hodet til babyen var ikke festa, de ville ta vannet, men måtte vente til stor nåkk åpning som ikke hadde blitt noe større på 32 timer me kraftige veer som ikke gjorde det de skulle. Men jeg husker at jeg ble så godt tattvare på. Men husker å tilbake på med skrekkblandet fryd -- VI skal ta vannet nå idun, vi må det hvis vi skal få ut babyen din.Men siden hode ikke e festa å navelstrengen ligger litt dumt til så derfor har vi annestesi legen klar nede på kirurgen. Så Steinar hvis vi springer ut av rommet så ikke få panikk ikke bli bekymra vi springer for å ta haste snitt :) men me den flinke legen å jormora som æ hadde så klarte dem å få hodet ned i bekkenet før navelstrengen .

Å for en lettelse det var å kjenne vanne bare renne ut.. det var så godt( for magen var så stram å hadde så vont ) Tøff i tryne som jeg var skulle jeg ikke ha epidural, skulle i allefall prøve uten etter 25 min med sterke smerter( fortsatt elendige rier)
kom doktor høye å sa følgende, idun æ vet du ikke vil ha epidural, men det e de beste for dæ å babyen din ( æ va mæst redd for sprøyta)

Akkurat nå kl 21.30 så hadde jeg hatt epidural i kroppen nesten en time. Det va en fantastisk følelse å slippe smertene jeg hadde hatt i 9 mnd. Å for de som kjenner meg godt så skjer ikke mine fødsler spontant å slik det skal etter naturmetoden. Det er laangdrygt for å si det pent. men på denne tiden for 4 år siden ( det var en torsdag kveld) så viste jeg at om babyen ikke ser dagens lys så skal jeg slippe allde disse medisinene, dryppene å alt det andre styre. Men siden denne kroppen slett ikke ville få ut denne fine skapningen vår, så ga høye beskjed om at oprasjonstuen står klar kl 8 så hvis babyen ikke finner veien ut i natt så får du i allefall hilse på ho i morra :) å bare det va en lettelse for meg.

Å siden æ ikke hadde smærter satt æ å steinar oss ned for å se på csi sesongene våre :) det var konge det.. jordmødrene kom inn å spurte om alt mulig å vi sa nei vi koser oss vi :) me pepsi max self :)
vi la oss for å sove kl 23, for vi tenkte det va godt å få slappe av å samle energi, jordmor kom inn for å sjekke om riene jeg hadde jobba.. kl 01.00 var det fortsatt bare 2,5 cm ... hun kom å sjekka meg kl.  03.00 fortsatt bare 2,5 cm.. det blir ikke noe barn i natt på meg sa ho ( på vakt rommet) men kl 0330 våkna fruen å kjente hode skru på seg... det gjorde fryktelig vont ;(( å de hadde gitt meg beskjed om att jeg skulle ikke kjenne smerte....  da ringte æ på klokka å sa jeg hadde vont ... hun sa hun måtte sjekke meg ... å fikk hun fart på seg for å si det slik <3  uanstt kl. 0400 ble vår 2 datter født :)


skulle ønske at jeg kunne ha en normal åpningstid å ikke flere dager for så BANG full åpning på under 40 min .. sukk.... Den lille prinsessen har vokst seg stor å bestemt. å skal helst ikke sove i sin seng , hun har det så mye bedre hos mamma, men når ho blir 4 da da skal ho sove i sin seng.. så får vi se no da i morra kveld :) hi h

1 kommentar:

aina sa...

Så koselig...håper dere får en flott dag imorra da :-)